Διοδικό Laser

Το διοδικό laser επικράτησε στον τομέα της αποτρίχωσης, καθώς αυτή η μονοχρωματική, ενισχυμένη ακτίνα φωτός στα 808nm μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια και θερμότητα σε καθορισμένους ιστούς (τρίχα) αφήνοντας ανέπαφο το δέρμα.

Στις μέρες μας η τεχνολογία των διοδικών Lasers λόγω του μήκους κύμματος που εκπέμπει είναι η καταλληλότερη για την αποτρίχωση. Πλεονεκτήματα της μεθόδου συγκριτικά με IPL και αλεξανδρίτη.

Η φωτόλυση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση μόνιμης αποτρίχωσης, έχει σαν αποτέλεσμα μια προσωρινή μείωση των τριχών και ασφαλώς δεν περιλαμβάνεται στα συστήματα laser που χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα και ευστοχία. Δεν προσφέρει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου όπως ένα σύστημα laser, μειώνει απλώς τον αριθμό των τριχικών θυλάκων, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα επανεμφάνισή τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Σε σύγκριση τώρα με τον αλεξανδρίτη το μεγαλύτερο μήκος κύμματος στα 808 του διοδικού Laser το κάνει να δρα βαθύτερα αποφεύγοντας τη μελανίνη στην επιδερμίδα.
Για το λόγο αυτό είναι ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο σε σχέση με τον Αλεξανδρίτη, ειδικά σε μελαχρινές επιδερμίδες και σε περιόδους ηλιοφάνειας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και να αναλαμβάνουμε από τις ανοικτόχρωμες έως και τις πιο σκούρες επιδερμίδες. Ειδικά στην περιοχή του μπικίνι και στις μασχάλες όπου οι τρίχες είναι πιο σκούρες και οι θύλακες σε πιο μεγάλο βάθος, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και ανώδυνα σε όλες τις ηλικίες.
Όλες οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το διοδικό laser είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και πιο ασφαλές σε σχέση με τον αλεξανδρίτη. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη ταχύτητα που μας επιτρέπει να κάνουμε πλάτη σε μόλις 10’. Τα διοδικά laser έχει αποδειχθεί ότι εξασφαλίζει:

·         Μικρότερο αριθμό εφαρμογών (άρα ταχύτερα αποτελέσματα)

·         Λιγότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης

·         Επιπλέον προστασία της επιδερμίδας στην επαφή με το δέρμα

·         Ταχύτητα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Οτρόπος που είναι σχεδιασμένη αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να ανταποκρίνεται καλά σε όλους τους τύπους δέρματος ανοικτόχρωμο ή σκουρόχρωμο μεσογειακό δέρμα ακόμη και σε μαυρισμένο από τον ήλιο. Σε λεπτές ή χοντρές τρίχες, ανοικτόχρωμες ή σκούρες καθώς και σε όλες τις περιοχές του σώματος με ασφάλεια. Σε περιοχές με σκούρες τρίχες από τη 2η εφαρμογή η μείωση της τριχοφυίας φτάνει άνω του 50%.

Είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη μόνιιμη αποτρίχωση, κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και χρήση σε κάθε εποχή.